10 roliga fakta om fötter

10 roliga fakta om fötter
 • Innehållsförteckning

Letar du efter nya skor, men är fortfarande osäker på vilket par du ska välja? Vi förstår – det finns så många nya coola skor där ute.

Medan du funderar på vilka skor du ska köpa har vi samlat 10 roliga fakta om fötter. Vi är nämligen fast beslutna om att vi alla förtjänar fantastiskt stöd och komfort för våra fötter.

 

 

Så varför inte lära sig lite mer om våra så viktiga fötter? Här får du 10 roliga fakta om fötter.

 1. Foten och fotleden är en komplex mekanisk struktur som består av 26 ben, 33 leder och över 24 muskler.

 2. En genomsnittlig person tar 8 000–10 000 steg varje dag. Det är ungefär 184 000 kilometer under en vanlig livstid – vilket motsvarar mer än fyra gånger runt jorden!

 3. Det är sällan två fötter på en person är lika stora.

 4. Under en genomsnittlig dag när du går utsätts dina fötter för ett tryck på sammanlagt hundratals ton – motsvarande en fullastad cementbil.

 5. Dina fötter har cirka 250 000 svettkörtlar som producerar upp till en halv liter svett varje dag.

 6. Fötterna är som störst i slutet av dagen.

 7. Kvinnor har fotproblem fyra gånger oftare än män. Detta beror till stor del på val av skor med hög klack och med spetsig, smal tå.

 8. Bebisar och småbarn är plattfotade upp till 3 års ålder.

 9. Tånaglar växer långsammare än fingernaglar – ungefär 1 mm per månad. Det tar 5–6 månader för en helt ny tånagel att växa.

 10. Det är muskeln "Tibialis anterior" som flyttar foten uppåt och muskeln "Tibialis posterior" som håller upp hålfoten och stöder foten.

Med det i åtanke är vi på Skechers övertygade om att du är redo att köpa fina, bekväma och stödjande skor med bra kvalitet och design. Kom ihåg att dina fötter är viktiga och att du förtjänar bästa möjliga komfort 😊