Vilka är vi?

Skechers är ett prisbelönt och globalt varumärke som designar och utvecklar livsstils- och prestandaprodukter inom skor, kläder och tillbehör för kvinnor, män och barn. SKECHERS är känt för snygga och innovativa kvalitetsskor med hög komfort som möter alla behov - skor för varje tillfälle!

Produkterna från Skechers säljs genom ett starkt återförsäljarnätverk inom skoindustrin, sportindustrin och utvalda nätbutiker, och även direkt till kunderna via fler än 5200 Skechers konceptbutiker och egna webbshoppar.

Skechers huvudkontor finns i Manhattan Beach, Kalifornien och Skechers är ett börsnoterat företag på New York Stock Exchange (NYSE) under symbolen SKX.

Historien om Skechers

SKECHERS grundades i Manhattan Day Beach, Kalifornien 1992 av Robert & Michael Greenberg. I mer än 30 år har SKECHERS byggt affären på en grund av fantastiska produkter, och SKECHERS är idag marknadsledande inom den globala skoindustrin.

Kollektionen omfattar brett med flera tusen olika modeller av livsstils-, mode- och fritidsskor för män, kvinnor och barn. SKECHERS är även ett etablerat skomärke inom performance-segmentet med funktionella golf-, löp-, gå- och träningsskor, samt en apparel-kollektion bestående av kläder och tillbehör.

Skechers har utvecklats till ett prisbelönt livsstils- och prestandakraftverk, känt för stilfullt och bekvämt skor som används av miljontals människor.

Du hittar SKECHERS i mer än 180 länder och företaget växer fortfarande kraftigt på flera marknader.

Skechers i Norden

Sports Connection är ett dotterbolag till det amerikanska skomärket Skechers, och vi hanterar försäljning och distribution av Skechers i de nordiska länderna.

Från det nordiska huvudkontoret och distributionscentret i Esbjerg, driver vi Skechers konceptbutiker över hela Norden och i norra Tyskland, och Skechers webbshoppar i Danmark, Sverige, Norge och Finland.

Våra produkter säljs också via vårt starka återförsäljarnätverk på mer än 1.800 återförsäljare inom skoindustrin, sportindustrin samt utvalda nätbutiker. Du kan hitta alla återförsäljare av Skechers i vår återförsäljaröversikt.

  • 180+ länder som säljer Skechers

  • 5200+ Skechers konceptbutiker globalt

  • 8 miljarder dollar i global omsättning 2023

1 av 3