Vilka är vi?

Skechers är ett prisbelönt och globalt varumärke, som designar och utvecklar livsstils- och performanceprodukter inom skor, kläder och accessoarer, för kvinnor, män och barn. Skechers är kända för sin stil, innovation, kvalitet och höga komfort.

Skechers produkter säljs både via grossistkunder som kläd- och skobutiker, och direkt till kunderna via mer än 4000+ Skechers konceptbutiker och egna webbshoppar.

Skechers huvudkontor ligger i Manhattan Beach, Kalifornien och Skechers handlas på New York-börsen under symbolen SKX.

Historien om Skechers

Skechers grundades 1992 i Manhattan Beach, Californien. I över 25 år har kollektionen vuxit till flera tusen modeller och omfattar idag ett brett utbud av skor för män, kvinnor och barn.

Skechers har utvecklats till ett prisbelönt företag inom livsstil och prestanda, känt för snygga och bekväma skor som bärs av miljontals människor.

Skechers i Norden

Sports Connection ApS är ett dotterbolag i Norden med Skechers i Danmark, Sverige, Norge och Finland.

På det nordiska huvudkontoret i Esbjerg drivs 51 av Skechers konceptbutiker och outlets i Danmark, Sverige, Norge, Finland och Tyskland, samt egna webbshoppar i de nordiska länderna.

Utöver konceptbutiker och webbshoppar, distribueras Skechers via mer än 180 kvalificerade återförsäljare inom sko- och sportbranschen. Du hittar alla Skechers återförsäljare i vår översikt på hemsidan.

 • 180+ länder som säljer Skechers

 • 4000+ Skechers konceptbutiker globalt

 • 43 miljarder kr. Global omsättning 2020

1 av 3

Nordiska Skechers-ambassadörer

Skechers marknadsförs av en rad olika nordiska idrottare och lag inom olika sportgrenar:

Handboll: Skechers är huvudsponsor för det danska damhandbollslaget Team Esbjerg. Team Esbjerg vann det danska mästerskapet 2016, 2019 och 2020. Damhandbollslaget Storhamar Håndball sponsras i Norge.

Fotboll: Danska herrfotbollslaget Esbjerg fB.

Ishockey: Esbjerg Energy (Danmark), Djurgården Hockey (Sverige) och HIFK Hockey (Finland).

Golf: Camilla Lennarth (Sverige) och Emily Kristine Pedersen (Danmark) spelar i Skechers golfskor.

Förutom de fasta
sponsringstagarna, stöttar vi även utvalda välgörande ändamål och evenemang.

 • Kända Över Hela Världen

  Skechers skor är idag välkända över
  hela världen, både inom lifestyle, mode- och fritidsskor, men också som ett skomärke för performance-skor, med mycket funktionella golf-, löpnings-, promenad- och träningsskor för alla ändamål.

 • För Varje Smak

  Skechers utvecklar och tillverkar ett brett utbud av tekniskt avancerade skor. Med Skechers olika tekniker finns det något för alla smaker och kundernas olika behov tillgodoses.

 • Komfort I Topp

  Skechers har ett mycket stort utbud av skor i superkvalitet och kombinerar hög komfort, bra passform och modern design. Skechers kompromissar aldrig med komfort, stöd eller design.

1 av 3