Den Perfekta Skomatchen

Den Perfekta Skomatchen
  • Innehållsförteckning

När du letar efter dina nya skor är det mycket viktigt att välja skor som passar dina behov och önskemål. Rätt skor är nämligen avgörande för både fötternas och kroppens hälsa. Utan rätt skor riskerar du att drabbas av olika besvär och smärtor.

Läs vidare här för att ta reda på vilka typer av skor som passar dig och dina behov. På Skechers fokuserar vi på dig och vad vi kan göra för att ge dina fötter bästa möjliga komfort i vardagen.

Vilka skor är bäst för fötterna?

På Skechers har välmående och komfort högsta prioritet, och därför är det fantastiskt stöd i alla våra skor. Men våra olika kollektioner och deras olika teknologier skiljer sig åt – så det är oerhört viktigt att du väljer de skor som passar just dig.

Är Skechers skor bra för knän och rygg?

Om du lider av knä - och ryggproblem behöver du hög stötdämpning och bra stöd. Därför är skorna i Max Cushioning-kollektionen ett utmärkt val för dig.

Max Cushioning är en dämpande innersula som ger hög stötdämpning och fantastisk komfort medan den härliga stötdämpande mellansulan säkerställer dig en fasthet som ger bra stöd och stabilitet, vilket är nödvändigt om man går runt med smärta i rygg och knän. Innersulans fjädrande effekt och det fasta stödet kan nämligen hjälpa både rygg - och knäproblem.

Max Cushioning är den överlägset mest stötdämpande Skechers-kollektionen och med det breda utbudet av fantastiska skor för både herr och dam kan du garanterat hitta en modell som passar just dig.

 

 

Vilka skor är bra vid hälsporre?

Hälsporre kan orsaka oerhörd smärta under eller på insidan av hälen och vara till stort besvär när man springer eller går. Orsaken till en hälsporre är att senplattan under foten har blivit överansträngd och skadad.

Hälsporre kan vara mycket smärtsamt och hålla dig tillbaka från härliga upplevelser och roliga aktiviteter. Därför är det extremt viktigt att hitta skor med ökad stötdämpning, bra stöd och som fördelar belastningen under foten. Detta kan nämligen lindra smärtan från hälsporre.

Om du lider av hälsporre är Max Cushioning Arch Fit-kollektionen fantastisk. Du får fantastiskt bra stöd och komfort för dina fötter. Skorna i Max Cushioning Arch Fit-kollektionen är mjuka under hälen och fördelar trycket så att hälen blir avlastad och besvären kan lindras. 

Hälsporre kan inte botas genom att använda skorna, men de kan definitivt hjälpa dig med att minska en del av smärtan samt garantera dig bra stöd, stötdämpning och maximal komfort. Se de många olika praktiska modellerna som vi har här.

Dam

Herr

Vilka skor är bäst för fallande fotvalv?

En nedsjunken framfot är ett degenerativt tillstånd i framfoten där bindväv och ligament mellan ben och leder i framfoten kollapsar. De tre mellanliggande tårna är nedsänkta, vilket innebär att de tre mellanliggande tåkuddarna utsätts för mycket stress när du går. En nedsjunken framfot kan därför orsaka mycket smärta när den utsätts för stötar. Det är just därför du behöver stödjande och bekväma skor.

Ofta drabbas kvinnor av fallande fotvalv på grund av att de har gått för mycket i höga klackar – men det kan naturligtvis även drabba män. Om du har en nedsjunken framfot är det en bra idé att välja en sko med extra stöd för fotvalvet. Då är vår Arch Fit-kollektion helt perfekt.

Skechers Arch Fit-skor är nämligen utformade med fokus på bekvämt stöd för fotvalvet under hela dagen. Skor med extra stöd för fotvalvet kan hjälpa till att ge foten rätt fotställning. Välj en sko med Arch Fit-teknologi så får du stabilitet, balans och stöd.

Arch Fit-teknologin är en populär Skechers-kollektion och det finns ett stort utbud för både herr och dam, samt skor för alla tillfällen.

Hitta dina Arch Fit för damer här

Hitta dian Arch Fit för herrar här

Skor för dig med artrit i fötterna

När du lider av artrit i fötterna är det viktigt att du bär skor med gott om utrymme, bra stöd och en fast botten så att rörelserna i de små lederna vid tårna minskar. 

Artrit i fötterna kan vara otroligt smärtsamt och minska fotens rörlighet. Artrit kan inte botas genom att bära Skechers skor, men du kan göra dig själv en stor tjänst genom att köpa skor som minskar smärtan och ger dig bra stöd.

Därför är vår Uno-kollektion ett riktigt bra val för dig med artrit i tår eller fötter. Med Uno-kollektionen får du en mellansula med synliga luftkuddar som ger dig extra stötdämpning under hälen och som känns som små trampoliner under fötterna. Det säkerställer en behaglig känsla för dina fötter och ger dig det stöd och den komfort som dina fötter behöver. Uno-skorna är fasta i sulan och har en fast hälkappa som ger bra stabilitet och rörlighet.

Kolla in det fina urvalet i Uno-kollektionen, med trendiga modeller med färgglada tryck för damer och snygga, moderna och praktiska modeller för herrar.

 

 

Vad ska jag tänka på innan jag köper mina nya skor?

När du bestämt dig för att du behöver ett par nya skor finns det några enkla steg som är viktiga att följa. På så sätt får du ett par skor som du kan använda under lång tid och som du utan tvekan kommer att ha stor nytta av. Dina fötter är kroppens fundament – de måste vara flexibla, starka och välfungerande, så se till att du har rätt skor och ger dina fötter det stöd och support de behöver.

  1. Prova skorna i slutet av dagen

Dina fötter sväller under dagen och är därför som störst i slutet av dagen. Därför är det bäst att prova skorna i slutet av dagen. På så sätt vet du att du kan ha dem på dig under hela dagen.

  1. Välj en sko som passar din storlek

För att undvika smärta och obehag är det viktigt att du väljer rätt storlek. Välj hellre en sko som är lite större. Välj aldrig ett par skor som är för trånga. Tänk också på att det ska finnas plats för tårna, både på framsidan och upptill. På så sätt undviker du smärta och problem som knölar – som ofta beror på trånga skor.

  1. Stäng dina skor ordentligt

Om skon du väljer har skosnören eller kardborreband är det viktigt att du ser till att knyta eller stänga skorna ordentligt. De ska inte vara för trånga, men det är viktigt att de sitter tätt runt foten.

  1. Kom ihåg din passform

Kom ihåg att köpa skor som passar dig. Om du har en bred fot kan du välja en Relaxed Fit eller Wide Fit, som har extra utrymme. Se vår guide om hur du kan hitta det som passar dig bäst: Classic, Relaxed eller Wide Fit.

  1. Gå runt

Ta några steg i skorna innan du bestämmer dig, så att du snabbt kan känna av om skon är för trång eller om den är bekväm och om sulan passar dig. Det är viktigt att du får en bekväm och skön känsla när du går runt i skorna.