Är Skechers skor vattentäta?

Är Skechers skor vattentäta
  • Innehållsförteckning

Det svenska vädret är ofta blåsigt, kallt och inte minst blött. Därför är det av yttersta vikt att ha ett par vattentäta skor eller kängor i garderoben för att hålla fötterna varma och torra under hela dagen.

Hos Skechers hittar du mängder av fantastiska vattentäta skor, stövlar och kängor för både kvinnor, män och barn.

Du kan känna igen våra vattentäta modeller genom att det står Waterproof i rubriken eller beskrivningen.

Skechers Waterproof – en vattentät design

Waterproof-teknologin garanterar att skorna är vattentäta. Vattentätheten säkerställs av ett vattentätt membran som är inbyggt i skon mellan ovandelen och fodret samt mellan ytter- och innersulorna.

Membranet förhindrar att vatten tränger in från utsidan, men är samtidigt andningsbart så att svettpartiklar leds bort från foten.

Skechers Waterproof finns i många olika stilar, färger och utföranden. Oavsett om du behöver vattentäta löparskor, promenadskor, stövlar eller vandringsskor har vi dem för herr, dam och barn.

Praktiska, snygga och vattentäta stövlar för dam

På Skechers har vi ett brett utbud av skor och stövlar som är vattentäta, snygga och bekväma. Vi har ett brett utbud av löparskor, vinterkängor, vandringsskor och mycket mer.

 


Är du trött på blöta fötter under löpturen?

Vi har snygga, stödjande och praktiska löparskor för både dam och herr. Till råga på allt har vi också ett urval av moderna löparskor som är vattentäta.

Dessutom finns det mängder med färger, funktioner och fantastisk Skechers-teknologi i alla våra Skechers Waterproof för herr. Du hittar allt från träningsskor till löparskor, stövlar, golfskor och mycket mer.

 


Roliga, praktiska och vattentäta skor för barn

 På Skechers hittar du ett stort utbud av vattentäta barnskor för både stora och små. Vi har ett brett utbud av söta och praktiska skor för barn som håller de små fötterna varma och torra.

 


Vad är skillnaden mellan vattentät och vattenavvisande?

Här på Skechers har vi även två andra funktioner, Water Resistant och Water Repellent. Det här är våra vattenavvisande funktioner som också är praktiska och bra för det svenska vädret. Detta innebär att skor med antingen Water Resistant eller Water Repellent inte är vattentäta, utan vattenavvisande.

Skillnaden mellan de vattentäta och vattenavvisande modellerna är att de vattentäta skorna kan utsättas för direkt vatten och ändå garantera att du inte får blöta och kalla fötter. Den vattenavvisande designen bildar istället pärlor som rinner av skorna – men vatten kommer att tränga in i materialet om skorna utsätts för regn under en längre tid.

Kolla in vårt stora utbud av smidiga, praktiska och vattenavvisande skor för herr, dam och barn.

Våra Water Resistant-skor är motståndskraftiga

Water Resistant-teknologin säkerställer ett mycket bra skydd mot vatten, dessa modeller är inte vattentäta – men nästan! Materialet i skons ovandel är impregnerat och alla sömmar är förseglade, vilket gör dem vattenavvisande.

Water Repellent med 3M Scotchgard-skydd

Water Repellent-teknologin säkerställer att skons ovandel är både smuts - och vattenavvisande mot regn och stänk. Detta garanteras genom genom att materialet i ovandelen är impregnerat med 3M Scotchgard-skydd.

För att säkerställa hållbarhet och skydd rekommenderas att du återimpregnerar skorna regelbundet så att den vattenavvisande funktionen håller i sig. Detta kan naturligtvis göras med vår Skechers Water Proofer som är praktisk och enkel att använda.

Hur får jag vattenavvisande skor?

Om du inte kan hitta ett par skor med Waterproof, Water Resistant eller Water Repellent-teknologi som passar dig kan du alltid hitta ett par utan denna teknologi och använda vår Water Proofer-impregnering.

Skechers Water Proofer är framtagen för att göra dina skor vattenavvisande. Produkten sprutas på skorna och skapar en andningsbar barriär mot vatten, vätskor och fläckar, som alltså hålls kvar på ytan och enkelt kan torkas bort från skon igen.

Hur testas Skechers Waterproof, Water Repellent och Water Resistant?

Våra tre olika vattentäta och vattenavvisande funktioner har genomgått många tester som de måste klara av, så att vi med säkerhet kan leverera de bästa möjliga skorna för dig.

Waterproof testas och godkänns med SATRA TM77-testmetoden med 15 000 böjningar i vatten – vilket förhindrar vatteninträngning från utsidan.

Water Repellent klarar också SATRA TM77-testmetoden med 10 000 böjningar i vatten och ger därför ett högt skydd mot vatten.

Water Resistant har testats med 3M Droplet, Water Spray och Water Pour. Det innebär att vatten har sprutats, hällts och placerats på skon för att testa den vattenavvisande teknologin.

Vilket impregnering är bäst?

När du ska impregnera dina skor är det viktigt att du använder en impregnering som är lämplig för det material som skorna är gjorda av. Här på Skechers har vi vår Water Proofer som kan användas på både tyg - och lädervaror och som levereras i en praktisk och enkel sprayflaska.

Läs vår impregneringsguide och få inspiration till att hålla dina skor och stövlar i bästa möjliga skick så länge som möjligt.

 


Hur kan membranet vara vattentätt när svett kan komma ut men inte vatten?

Detta är möjligt eftersom svettpartiklar är mikroskopiska molekyler som kan tränga igenom membranet, medan vattenmolekyler är för stora för att tränga igenom membranet. På så sätt får du alltså en andningsbar sko som är vattentät.