Arch Fit: Vår sko med inbyggt fotvalvsstöd

Arch Fit: Vår sko med inbyggt fotvalvsstöd
  • Innehållsförteckning

Om du letar efter ett par skor med särskilt fokus på stöd för fotvalvet ska du välja en av våra Arch Fit-modeller - dina fötter kommer utan tvekan att tacka dig.

Arch Fit-modellerna har en innersula som har utvecklats i samarbete med fotterapeuter från USA baserat på 120 000 fotskanningar och 20 års data. Innersulan är utformad med fokus på stöd för fotvalvet så att du får exakt den komfort och det stöd du förtjänar.

Med Arch Fit får du välbefinnande för dina fötter – det är vår allra mest bekväma sko med särskilt fokus på fotvalvsstöd. Arch Fit-modellerna är ergonomiskt utformade för att optimera passform och ge maximal komfort.

Vad är fotvalvsstöd?

Fotvalvet är den böjda delen av foten som ligger mellan framfoten och hälen. Den består av en rad små ben, muskler och bindväv som tillsammans skapar en flexibel men stabil struktur som kan absorbera stötar och påfrestningar från kroppen.

Fotvalvsstöd hjälper till att stödja och avlasta hålfoten för att förebygga skador. Skor med extra fotvalvsstöd kan hjälpa till att ge foten rätt fotställning. En något lyft framfot ger dig en bra fotposition. Dessutom kan fotvalvsstöd bidra till att förhindra att du utvecklar en nedsjunken framfot.

Arch Fit-teknologin är utformad med fokus på just detta – extra fotvalvsstöd. Därför kommer du med Arch Fit att uppleva ett omedelbart mjukt och bekvämt stöd samt avlastning av hålfoten.

Arch Fit-sulan fördelar vikten över en större yta, vilket minskar belastningen på hälen, ryggen och höften. Innersulan i Arch Fit-skon ger även stabilitet och stötdämpning samtidigt som den formar sig efter fotvalvet – vilket ger dig ett fantastiskt stöd och en unik passform.

 

När behöver du stöd för fotvalvet?

Varje gång du rör dig utsätts dina fötter för stora påfrestningar. Fotsulorna tar hela kroppens vikt varje gång du tar ett steg eller springer. Hålfoten blir utsatt för ett tryck av kroppens vikt med varje steg, vilket kan leda till att fotvalvet blir lägre. Om dina fötter gör ont, blir trötta snabbt eller om du känner att din hålfot inte håller sig uppe behöver du troligen stöd för fotvalvet.


Fotvalvsstöd är en viktig del av skorna för många människor, eftersom det hjälper till att stödja och stabilisera foten och kan lindra smärta och obehag i fötterna. Om du till exempel har ett platt eller lågt fotvalv kan det leda till smärta och obehag i fötterna och andra delar av kroppen som knän, höfter och rygg. I dessa fall kan fotvalvsstöd vara en effektiv lösning för dig. Utforska utbudet av Arch Fit och hitta dina nya stödjande skor.

Skor med stöd för fotvalvet kan hjälpa till att ge din fot rätt position. En något förhöjd framfot hjälper dig att uppnå en bra fotposition. Detta kan bidra till att förhindra att du utvecklar en nedsänkt framfot eller plattfot. Fördelen med att använda våra fantastiska Arch Fit-modeller är att de minskar stötarna när du går och ger extra stöd för hålfoten.

Vilka skor är bra för en nedsänkt framfot?

En nedsänkt framfot kan vara en utmaning när det gäller att hitta bra skor som ger foten det stöd och avlastning den behöver – här är det otroligt viktigt att ha en stabil sula och stöd för hålfoten. När du har en nedsänkt framfot är det också viktigt att ha bra utrymme runt framfoten – se därför våra Arch Fit-modeller i Wide Fit eller Relaxed Fit-passform, där du får mer utrymme och mindre tryck mot den nedsänkta framfoten.

För en nedsänkt framfot kan våra Max Cushioning Arch Fit-modeller också vara fantastiska, eftersom en mer stötdämpande sula kan minska belastningen på den nedsänkta framfoten och ge mer komfort åt foten. Kolla in våra Max Cushioning Arch Fit-modeller för dam och herr.

 

Vilka är symptomen på hälsporre?

Hälsporre är ett tillstånd där det bildas en benväxt på hälbenet eller en inflammation i den bindvävssena som löper längs fotsulan. Symtom och smärta varierar från person till person, men många upplever hälsmärta, stelhet i foten, svullnad och ömhet runt hälen.

Hur blir jag av med hälsporre?

Vi kan inte ge råd om hälsofrågor eller garantera att Arch Fit botar hälsporre, men vi har fått mycket bra feedback från kunder om att det goda fotstödet och den höga stötdämpningen kan bidra till att minska symptomen samt ge mer stöd.

"Skechers Arch Fit är bra för fötter som behöver stöd för hålfoten. Jag hade plantar fasciit (hälsporre) för några år sedan och behöver bra skor för att undvika smärta under fötterna. Jag har hittat mina absoluta favoriter i Skechers Arch Fit Go Walk och Go Run. Inga mer ömmande fötter när jag går långa promenader." – Merete från Norge

"Skechers Arch fit-skor är riktigt bra till exempel vid hälsmärta och behov av extra stötdämpning och fotvalvsstöd. Jag har köpt skor/sandaler för både inomhus- och utomhusbruk." – Signe från Danmark

"Skechers Arch fit är de bästa skor jag någonsin haft! Äntligen kan jag gå en långpromenad utan smärta i fötter och knän!" – Linda från Sverige

"De överlägset bästa skorna för mig för att bota min mycket smärtsamma hälsporre" – Sami från Finland

 

Vilka skor ska du välja om du har plattfot?

Om du är plattfotad betyder det att du har ett nedsänkt fotvalv. Därför är det viktigt att välja skor som stödjer fotvalvet. När man har plattfot kan man vara plattfotad på en eller båda fötterna. Att vara plattfotad kan kännas igen på att foten eller fötterna sjunker inåt, att fotvalvet är delvis rätat och att framfoten vänder utåt. Detta orsakar ofta smärta i fötterna.

När du blir plattfotad beror det på att ditt fotvalv på insidan av foten har kollapsat och att du därför stödjer dig inte bara på framfoten och hälen utan även på insidan av mellanfoten. Därför kan du få användning av våra Arch Fit-modeller med bra stöd för fotvalvet.

Även om du inte har problem med fotvalvet kan du naturligtvis ändå använda Arch Fit – allt handlar om komfort och det får du med Arch Fit, oavsett om du har problem med fotvalvet eller inte.

Vad orsakar smärta under foten?

Om du lider av smärta under fötterna, vid hälen eller har andra fotproblem kan det vara en bra idé att prova Arch Fit-modellerna. Du är garanterad god komfort, stöd för fotvalvet och en stabil yttersula. Du hittar samma stödjande teknologi i våra promenadskor, löparskor, vandringsskor, golfskor och mycket mer.

Max Cushioning Arch Fit-modellerna är för dig som vill ha stöd för hålfoten och extra stötdämpning. Fokus ligger på stöd för hålfoten, stabilitet och stötdämpning. Du får det fantastiska fotvalvsstödet och en mellansula som är stötdämpande – helt fantastiska skor för dig som behöver extra stötdämpning i både promenadskor, löparskor och arbetsskor.

GO WALK Arch Fit-modellerna är för dig som söker en lättviktssko som ger stabilitet under hålfoten och skyddar knän, höfter och rygg. De är de perfekta modellerna för dig som älskar långa promenader. Modellerna är tillverkade i stretchig mesh som ger foten komfort och andningsförmåga. GO WALK Arch Fit-skorna har extra kuddar undertill för att öka dämpningen och minska stötar mot knän, höfter och rygg. Kuddarna är tillverkade av extra slitstarkt gummi, vilket ger ett fast grepp under skon. Kolla in det snygga utbudet för dam och herr.

 

Sätt dina fötters hälsa först med skor med fotvalvsstöd

Arch Fit-teknologin har ökat i popularitet och därför växer vårt utbud av Arch Fit-modeller ständigt. Den stödjande teknologin kombineras med många av de andra populära Skechers-funktionerna och- teknologierna som Max Cushioning, GO WALK, Slip-ins och mycket mer.

I Arch Fit-kollektionen får du moderna och smidiga skor som är utformade för att kombinera komfort och stil med fotvalvsstöd – ett utmärkt val för att sätta din fothälsa i fokus. De finns i många coola designer så att du kan vara snygg och bekväm samtidigt. Ta en titt på det stora utbudet och låt dig inspireras av det breda sortimentet av modern design som samtidigt tar hand om dina fötter.