Hitta den perfekta passformen för dina fötter med Skechers

Hitta den perfekta passformen för dina fötter med Skechers
  • Innehållsförteckning

På Skechers inser vi att varje fot är unik och vi strävar efter att se till att det finns en sko som passar just dig.

När det gäller att välja skor är passformen avgörande för både komfort och stil. Oavsett om vi går, står eller är aktiva spelar passform en avgörande roll för vår komfort, hälsa och prestation. Det är därför vi prioriterar att skapa skor som anpassar sig efter dina fötters individuella behov och ger optimal komfort, så att du kan utföra dina aktiviteter med lätthet och glädje.

Skechers erbjuder tre olika passformer för att passa olika behov och fottyper: Classic Fit, Relaxed Fit och Wide Fit.

Vår traditionella passform

Hur mycket utrymme bör det finnas i en sko?

Hur mycket utrymme som ska finnas i en sko kan variera beroende på individuella preferenser, fottyp och skons användningsområde. En välsittande sko ska låta tårna röra sig fritt och undvika belastning och tryck på vissa områden.

Utforska vårt breda utbud av skor i Classic Fit, Relaxed Fit och Wide Fit och hitta den perfekta passformen för dina fötter och din stil. Våra skor är designade med både komfort och stil i åtanke, så att du kan gå omkring med glada och nöjda fötter hela dagen lång. Du kan också besöka en av våra butiker, där vår vänliga personal alltid är redo att ge dig råd och hjälpa dig att hitta rätt par skor med rätt passform.

Vår traditionella passform

En av de viktigaste anledningarna till att ha en bra passform i skorna är komfort. När skorna sitter rätt undviker vi de smärtsamma tryck- och friktionspunkter som kan uppstå när man har fel storlek eller för trånga skor. En bekväm passform gör att vi kan gå och röra oss fritt utan obehag eller begränsningar.

Om du har fötter med normal bredd är Classic Fit den perfekta passformen för dig. Classic Fit-skor har den traditionella och mest populära passformen och är utformade för att ge komfort hela dagen. Classic Fit-modellerna har normal bredd och är våra mest populära skor som passar de flesta fotformer. Oavsett om du behöver skor för formella eller informella tillfällen hittar du ett brett utbud av Classic Fit-skor som passar din stil och dina aktiviteter.

 

Vilka skor är bra för fotknölar?

Skor från Skechers är generellt utformade för att vara rymliga, och alla våra tre passformstyper - Classic, Relaxed och Wide Fit - erbjuder gott om utrymme.

Du kanske dock ofta upplever irritation eller att skorna stramar åt och då kan du behöva en bredare passform. Det kanske också är så att du har specifika fotproblem som liktornar eller andra tillstånd som kräver extra utrymme och komfort för dina fötter.

Om du behöver extra utrymme för tårna och framfoten är Relaxed Fit det rätta valet. Dessa skor är utformade med en bredare konstruktion i både höjd och bredd, vilket ger mer utrymme vid tårna och framfoten. Samtidigt är hälbredden densamma som i Classic Fit-modellerna, vilket säkerställer att hälen sitter på plats och inte glider omkring. Relaxed Fit-modellerna är perfekta för att göra vardagen bekvämare utan att kompromissa med stil och mode.

 

Vilka skor passar bäst för breda fötter?

Vi vet hur viktigt det är att hitta rätt sko som passar dina individuella behov. Därför erbjuder vi ett brett sortiment av skor med olika funktioner och tekniker som kan hjälpa till att lindra och förebygga obehag.

Behöver du extra utrymme både vid framfoten och hälen? Då är vår Wide Fit det perfekta valet. Dessa skor har en bredare passform runt framfoten och hälen jämfört med våra Classic Fit-modeller. Med Wide Fit får du det extra utrymme som dina fötter behöver utan att behöva klämma in dem i trånga skor. Wide Fit är perfekt för att lindra obehag och ge dig bästa möjliga passform om du har bredare fötter och ofta har svullna anklar.

 

Hur vet jag om jag har en bred fot?

Om du besöker våra Skechers konceptbutiker är de redo att mäta bredden på din fot, så att du kan få en bra uppfattning om rätt passform för din fot. Baserat på de mått de använder i butikerna rekommenderar vi att om du normalt använder storlek 38 i damskor och mäter 8,5 centimeter på den bredaste delen av foten, kommer en Relaxed Fit-sko att passa dig.

Om din fot däremot mäter mer än 9 centimeter i bredd kommer vår Wide Fit att vara det bästa valet för dig, medan Classic Fit passar bättre om ditt mått är 8 cm eller mindre.

Om du har storlek 43 i herrmodell passar Classic Fit dig som har ett maxmått på 9 cm på den bredaste delen av foten. Om du däremot har en bred fot som mäter 10,5 cm eller mer kommer vår Wide Fit att passa dig bättre medan en Relaxed Fit passar bättre om ditt mått är mellan 9-10 cm.

Det är dock viktigt att komma ihåg att individuella faktorer, behov och fotproblem också kan spela roll, så det är alltid bäst att prova skorna och se vad som känns bäst för dig.

Hur vet jag om jag har en bred fot?

Hur tight ska en sko sitta?

Oavsett vilken passform du väljer är det viktigt att hitta rätt storlek. På Skechers rekommenderar vi alltid att du tar en titt på vår storleksguide innan du köper dina nya skor. Vår storleksguide säkerställer att du får rätt storlek som passar dina fötter och ger rätt komfortnivå.

Vi vill att du ska känna dig bekväm och säker i dina skor, oavsett om du är på jobbet, på en fest eller bara gör dina dagliga rutiner. Våra skor finns i ett brett utbud av färger, design och material, så att du kan hitta det perfekta paret som passar din personliga stil. Se de olika stilarna med Classic, Relaxed och Wide Fit.

Ultimat komfort hela dagen

Kom ihåg att även lyssna på fötterna. Om du upplever obehag eller smärta när du använder dina skor kan det vara ett tecken på att de inte passar ordentligt eller inte ger tillräckligt stöd. I sådant fall kan det vara en bra idé att ta reda på om dina skor behöver ytterligare anpassning eller stöd.

Utforska våra olika passformer, prova skorna och hitta det par som passar bäst för dina fötter och din stil. Kom ihåg att när det gäller skor är komfort av största vikt för att du ska kunna njuta av dina aktiviteter utan obehag. Välj rätt skor och låt dina fötter njuta av ultimat komfort hela dagen lång.