Skovård

Byt skor varje dag och få glada fötter

Skor är gjorda för att användas men samtidigt behöver de också få vila. Våra fötter svettas och skorna blir fuktiga. Tyvärr slits fuktiga skor snabbare och därför behöver dina skor torka efter användning.

Impregnera dina skor.

Gäller endast skor av skinn, mocka, nubuck och textil/mesh. Impregnerar dina skor före användning och sedan regelbundet för att göra skorna smuts- och vattenbeständiga. Torka av dina skor med en fuktig trasa efter användning. Impregnera bara skorna när de är helt torra.

Skor ska lufttorka.

Skor måste få lufttorka! Använd aldrig torktumlare eller värmeskåp för att torka dina skor efter rengöring eller användning. Var noga med att dina skor är helt torra innan du använder dem igen.

Rengör skor av textil/mesh.

De flesta textil/mesh skor kan tvättas i tvättmaskinen. Använd ett örngott eller en tvättpåse och tvätta vid max. 30 grader. Skor med sulor av Memory Foam ska lufttorka i minst 10–12 timmar.

Rengör skinnskor.

Skinnskor ska impregneras regelbundet. Använd en mjuk skinnrengöring för att rengöra skorna. Applicera skokräm/olja jämt för att säkerställa att skinnet håller sig smidigt och mjukt. Denna typ av skor får INTE maskintvättas.

Rengör skor av mocka och nubuck.

Skor av mocka och nubuck ska impregneras regelbundet. Använd ett mocka/nubuck rengöringsmedel för att rengöra skorna. Borsta med en mockaborste. Denna typ av skor får INTE maskintvättas.

Rengör skor med ljus (barnskor).

Skor med ljus får INTE maskintvättas eftersom det kan skada ljuset. Tvätta i stället med en mild tvål, varmt vatten och en mjuk trasa.

Tål inte maskintvätt

Skor med läder, mocka, blinkskor, Air-modeller och skor med membran (vattentäta) får inte tvättas i maskin.