Kundservice / Skovård

Skovård

Vilka skor får inte maskintvättas?

Skor med läder, mocka, ljus-/blinkande skor, air-modeller och skor med membran (vattentäta) får inte maskintvättas.

Hur impregnerar man sina skor?

Impregnering av skor är oerhört viktigt för skons hållbarhet. Se vår impregneringsguide här.

Hur kan jag göra mina skor vattenavvisande?

Impregnera dina skor innan användning och regelbundet därefter för att göra skorna smuts- och vattenavvisande. Torka av dina skor med en fuktig trasa efter användning. Impregnera endast skorna när de är helt torra. Använd eventuellt vår Skechers Water Proofer. Gäller endast läder, mocka, nubuck och textil/mesh skor.

Hur rengör jag blinkande skor?

Skor med ljus får INTE maskintvättas eftersom det kan förstöra ljuset. Tvätta istället med ett milt tvål, varmt vatten och en mjuk trasa.

Hur rengör jag mocka- och nubuckskor?

Mocka- och nubuckskor bör regelbundet impregneras. Använd ett mocka/nubuck rengöringsmedel för att rengöra skorna. Borsta med en mockaborste. Denna typ av sko får INTE maskintvättas.

Hur rengör jag läderskor?

Läderskor bör regelbundet impregneras. Använd en mild läderrengöring för att rengöra skorna. Applicera regelbundet skokräm/olja för att säkerställa att lädret förblir mjukt och smidigt. Denna typ av sko får INTE maskintvättas.

Hur rengör jag textil/mesh skor?

De flesta textil/mesh skor kan tvättas i tvättmaskinen. Använd ett örngott eller tvättpåse och tvätta vid max. 30 grader. Skor med Memory Foam innersulor bör lufttorka i minst 10-12 timmar.

Varför ska mina skor lufttorka?

Det är viktigt att låta dina skor lufttorka, annars kan de skadas. Använd aldrig torktumlare eller värmeskåp för att torka dina skor efter rengöring eller användning. Se till att dina skor är helt torra innan du använder dem igen.